T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / BUCAK - Bucak Halk Eğitimi Merkezi

2023/2024 USTA ÖĞRETİCİ MÜRACAATI İÇİN AÇIKLAMALAR

MÜRACAATI  İÇİN AÇIKLAMALAR

Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda e yaygın ( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden 01- 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-DEVLET şifresi ile bizzat yapılacaktır. Bu tarih sonrası yapılan başvurulan ek ilan süreci hariç değerlendirmeye alınmayacaktır.

1-           Başvurular " e YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacaktır. Bir önceki yıl yapılmış başvuru var ise başvuru sayfasında yüklü belge ve bilgiler tekrar yüklenmeyecek, değişen bilgiler bulunuyorsa güncellenerek yüklenecektir.Başvuruişlemsürecininherişlemadımındamuhakkaktümbaşvurusahipleri tarafından KAYDET işlemi yapılmalıdır. Başvuru sayfasındasırasıyla;

a.               Birinciadım,mezuniyetbelgeleribölümünde,mezuniyettürüiçinistenendiploma ya damezuniyetbelgesisistemeyüklenecektir.Birdenfazlamezuniyetbelgesiyüklenecek ise yeni mezuniyet belgesi kayıt butonu tıklanarak ekleme yapılabilecektir. Bilgi girişi bitiminde KAYDET işlemiyapılmalıdır

b.              İkinci adım, mesleki kurs bitirme belgeleri bölümünde, belge türü (ustalık, 4.seviye kurs belgesi..) için istenen belgeler yüklenerek KAYDET işlemiyapılmalıdır.

c.               Üçüncü adımda, iş deneyimi bilgileri bölümünde, E-devletsistemi üzerinden

bilgisayara indirilen, işyeri ünvanlı SGK hizmet dökümü belgesi yüklenerek, Milli EğitimBakanlığınabağlıresmiyadaözeleğitimkurumlarındaeğiticiolarakçalışılmış toplam süre çalışma süresine yazılarak KAYDET işlemiyapılmalıdır.

d.              Dördüncüadımda,diğerbelgelerbölümünde,belgetürü(ustaöğreticilik,antrenörlük, icazet, ya da kurs eğiticileri için gerekli diğer belgeler, örneğin hafızlık,transkript,

sanatkar, tercümanlık belgesi, gibi) için istenen belgeler yüklenecek belgesinin açıklama bilgisi yazılarak KAYDET işlemi yapılmalıdır.

e.               Beşinci adımda, kurum ve kurs seçimi bölümünde, önce çalışacağı il-ilçe, halk eğitimimerkeziseçildiktensonrakurslarınseçilmesigerekmektedir.Ancakbuadımda seçilecek kursların Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün (https://hbogm.meb.gov.tr/) kurs programları havuzunda yer alan (https://e- yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx) kurs programlarının eğitici niteliklerine uygun olması önem arz etmektedir. Görev yapacak tüm öğreticiler, eğitici şartlarını dikkate alarak kursları seçmeli ve KAYDET işlemiyapmalıdır.

f.                Son adımda, başvuru tamamlayın bölümünde, iletişim ve görev bilgilerigirildikten

sonra kaydedilerek, sayfa KAYDET işlemi yapılmalıdır. Bu adımda özellikle görev bilgileriolanemekli,MEBpersoneli,ustaöğretici,kamupersoneligibibilgilerindoğru girilmesigerekmektedir.Herhangikamukurumundakadroluyadasözleşmeliçalışanlar kamu personeli olarak bilgilerini sistemegirmelidir.

2-          Başvuruların "ONAY İŞLEMİ" ise kurumun yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerindenyapılacaktır.

3-            E- YAYGIN sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıpreddedilecektir.

4-KurumumuzaUstaÖğreticilikbaşvurusundabulunaneğitmenlerin;başvurudurumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) "E YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir. İtirazlar, çalışma takvimine göre dilekçe ileyapılmalıdır.

5-   Usta öğretici görevlendirmeleri ile ilgili, usta öğretici değerlendirme formu “Ek-2” de oluşanpuanlaragöreİlçeMilliEğitimŞubeMüdürübaşkanlığındakurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Onaylananların sıra listesi en geç 18 Eylül 2023 günü https://bucakhem.meb.k12.tr internet adresi üzerindenyayınlanacaktır.

6-   Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, e- yaygın sistemi tarafından sıralaması yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak mevzuat çerçevesinde şartları oluşan kurslarımız 25 Eylül 2023 tarihinden itibarenbaşlayacaktır.

       7-Sisteme girilen belgelerin aslı kurslarda görev alınması durumunda kurum müdürlüklerine teslim edilecektir. Başvuru sürecinde belge teslim etmeyiniz.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Başvuru Formu ( Kurumumuzdan alınabilir.) – (Başvuru Formuna Fotoğraf eklenecektir) 2-Kimlik Fotokopisi

3-Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi(Aslını da getiriniz))

4-Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar) 5-Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitime başvuruyapınız.)

( Eğitim Fakültesi Mezunu ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.) 6-SGK İşyeri Ünvanlı Hizmet Dökümü/(E-Devlet'ten Alınabiliyor)

7-Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge 8-Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli-E-Devlet'ten Alınabiliyor)

9-   İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa) ( Belgeniz yok ise Halk Eğitim e başvuru yapınız.)

10-   Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge)

11-    Her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istediğiniz her branş  için  ayrı ayrı dosya oluşturmanız gerekmektedir. (Örneğin bir beden eğitimi öğretmeni hem futbol hem de basketbol kursu açmak istiyorsa iki ayrı dosya teslim etmesigerekmektedir.)

12-    Başvurularda istenilen evrakları telli mavi dosya içerisinde sırasına göre dizerek, kurs onaylama işlemleri için kuruma teslimedilecektir.

 

 

ÇALIŞMA TAKVİMİ

 

Sıra

İşlemler

Tarih

1

Usta öğretici ilanı

31 Temmuz- 30 Ağustos 2023

2

Online e-devlet üzerinden başvuruların alınması

01 Ağustos – 31 Ağustos 2023

3

Başvuru bilgilerinin incelenmesi, onay ve ret işlemi

01 Ağustos – 31 Ağustos 2023

4

Başvuruların komisyon tarafından incelenmesi,

01 – 15 Eylül 2023

5

Başvurulara ait taslak puan ve sıra bilgilerinin komisyon tarafından ilan edilmesi

13 Eylül 2023

6

Başvurulara ait puan ve sıra bilgilerine itirazların alınması

14 - 15 Eylül 2023

7

Başvurulara ait kesin puan ve sıra bilgilerinin komisyon tarafından ilan edilmesi

18 Eylül 2023

8

Başvuruların Makam Onayına sunulması

18 – 22 Eylül 2023

9

Usta öğreticilerin göreve başlatılması

25 Eylül 2023

 

BAŞVURU KLAVUZUNI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.....

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.08.2023 - Güncelleme: 01.08.2023 17:20 - Görüntülenme: 835
  Beğen | 0  kişi beğendi